Den mensch en zijn liefde voor muziek.

s'Hertogenbosch, 5 november 2008, Pim

te·le·fo·ne·ren -neerde, h getelefoneerd per telefoon spreken

Gewoon bellen dus en niet het afspelen van muziek door de luidspreker van je mobiel. Misschien is het gewoon een vriendelijk gebaar, van 'dat soort' mensen, om geheel gratis hun muziekale (wan)smaak met ons allen te delen. In de trein (ja, ook in de stilte coupés), in de bus en natuurlijk zelfs als ze voorbij fietsen. Overal mogen we mee genieten. Maar misschien is het allemaal wegens praktische redenen. Oh nee, toch niet, want de koptelfoon bestaat inmiddels al zo'n 90 jaar en mp3 spelers krijg je tegenwoordig voor een appel en een ei.

Waarom? Geen idee. Aan de kwaliteit van de luidspreker zal het niet liggen, want die is gewoon kut. Waarschijnlijk heeft het iets te maken met haantjes gedrag. Maar we staan er niet alleen voor.
Deze website roept slachtoffers op meningen en oplossingen te delen. Ergens in London zwerft trouwens een petitie rond voor muziek-vrije bussen...

Van de andere kant, met m'n oordopjes in en iPodje aan, heb ik er niet zo veel last van.


ps. Ik mag natuurlijk niet zeggen dat het vaak de chocolade gekleurde jeugd is die hiphop luistert, want dan ben ik een rascist. Toch?

1 opmerking:

Anoniem zei

he Pim, kan het wat zachter.......een toch vaak gehoorde kreet in huize Smeets......niet dan